Cesto:
400g polohrubej múky
20g droždia (alebo 5g sušeného droždia)
125g mlieka
3 vajíčka
125g masla (maslo, alebo Palmarín)
60g práškového cukru
štipka soli
Plnka:
500g tvarohu
50g hrozienok
40g vanilínového cukru
2 vajíčka
kôra z jedného citróna
Na potretie:
vajce
lyžica mlieka
Z cesta upečiete 25 – 30 taštičiek.
Postup:
- Ak sa chcete s cestom hrať, kľudne ho spracujte tradičným spôsobom. Ak nie, tak všetky suroviny dajte do veľkého vandlíka a zmiešajte. Vypracujte vo vandlíku cesto. Prikryte utierkou a dajte na hodinu do rúry kysnút pri 30°C.
- Plnku pripravte zmiešaním všetkých surovín určených na plnku v nádobe.
- Na plech dajte papier na pečenie. Vykysnuté cesto preložte na pomúčenú tablu. Rozdeľte ho na polovicu, lebo je príliš veľké. Vyvaľkajte ho na hrúbku 3 – 4 mm. Celé vyvaľkané cesto natrite zľahka bielkom a porozdeľujte pizza koliečkom, alebo iným krájatkom na štvorce, veľké 9 x 9 cm (na krajoch Vám zostanú trojuholníky – nevadí). Do každého štvorca dajte do stredu dve lyžičky pripravenej plnky. Spojte protiľahlé rohy štvorcov a vytvorte taštičku. Tú preložte na pripravený plech. Postup opakujeme, pokiaľ máme cesto. Medzi taštičkami na plechu nechávajte medzery, lebo pri pečení zväčšia svoj objem. Na bežný plech sa zmestí asi 16 taštičiek.
- Ak je plech zaplnený, potrite taštičky žĺtkom zmiešaným s mliekom. Pečte 20 – 25 minút pri 225°C.
Dobrú chuť!
Comments by TRASK Heritage